Ποιοί είμαστε

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με διαβήτη Ιδρύθηκε το 1990 από γονείς παιδιών και νέους με Σακχαρώδη Διαβήτη 1 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αριθμεί περίπου 450-500 μέλη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συντηρείται μόνον από τις εισφορές των μελών και δωρεές. Τακτικά μέλη είναι οι γονείς των παιδιών και οι ίδιοι οι νέοι με διαβήτη οι οποίοι συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης απευθύνεται σε παιδιάτρους, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την συγκεκριμένη πάθηση. Αφορά όλη την Βόρεια Ελλάδα αλλά μπορεί να δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Σκοπός της Ένωσης είναι να ενημερώνει, να προωθεί και να οργανώνει επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, να εκπαιδεύει τα παιδιά και τους γονείς τους για την αντιμετώπιση της πάθησης και την επίλυση των ψυχολογικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων λόγω του διαβήτη. Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η επισήμανση της υποχρέωσης της πολιτείας για την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων καθώς επίσης και για την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των αρμόδιων κρατικών και κοινωνικών φορέων .Θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στα προβλήματα και τις δυσχέρειες της κάθε οικογένειας αλλά και του κάθε παιδιού και νέου προσωπικά.

Οι δράσεις μας αφορούν τη δημιουργία ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και νέους, σεμινάρια διατροφολογίας, εκπαίδευσης και άσκησης. Συνεργαζόμαστε με τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ από το 1995, για τη συμμετοχή των παιδιών μας σε αυτήν, όπου με τη συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών και διαιτολόγων μαθαίνουν να αυτορυθμίζονται. Διοργανώνουμε εξορμήσεις για την επικοινωνία των μελών μας, μέσω των οποίων προωθούμε την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας. Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της Παγκοσμίας Ημέρας για τον Διαβήτη, διοργανώνουμε ημερίδα με τη συμμετοχή γιατρών, ψυχολόγων, διαιτολόγων και επαγγελματιών υγείας.

Αναρτήθηκε 2016-07-10 - Διαβάστηκε 6337 φορές